|
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
 |
|
|
Kérjük, ajánlja ezt az oldalt ismerősének! |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gy.I.K. Keresés Taglista Csoportok
Regisztráció
Profil Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Belépés
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
jurkit
|
Elküldve: Csüt. Máj. 08, 2008 8:42 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia cemi!
Bocsánat, de rosszul írtam:) Omis-Duce, és a szállás is változott.
Az egyik katalógusban Plavi panzióként szerepel,a másikban pansion Cagalj. Ez jobban tetszett, mint a Delfin:) Ma lefoglaltam a szállást. ez is félpanzióval van, és elég szépnek tűnik.
Ha van még valami infó, szívesen fogadom. Mi még nem jártunk Horvátországban.
Előre is köszönöm. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
juli
|
Elküldve: Szer. Máj. 14, 2008 10:17 am Hozzászólás témája: |
|
|
Aki Omisban es kornyeken jar, ajanlom a kovetkezo programokat!
Autóbuszos kirándulás: Dubrovnik
Csütörtök: 7.00-19.00
3 óra utazás után elénk tárul a dubrovniki panoráma. Kb.1-1,5 órás idegenvezetéssel bejárjuk az óvárost, az úgynevezett „földi paradicsomot“ (Pile kapu, Rektori Palota, Szent Balazs templom, Stradun, Loza tér, Európa első gyógyszertára, Ferencesrendi kolostor, Onoforio szökőkút, városfalak, Szent Klára kolostor, Roland oszlop, Revelin erőd).
Utána szabad program, fürdési lehetőség a közelben levő strandon.
16 óra körül indulunk vissza Omisba.
Felhívjuk az egyéni kirándulók figyelmét arra, hogy nincs az óváros környékén parkolási lehetőség .
Ára: 170 kn/fő, 3-12 éves korig 140 kn, 3 év alatt ingyenes (utazás, magyar idegenvezető)
Hajókirándulás 1. Supetar
Szerda: 8.30-14.00 vagy 14.00-19.30.
50 percnyi hajóút után érkezés Supetarba, rövid városnézés, majd fürdés a kristálytiszta tengerben. Ebéd vagy vacsora a hajón, korlátlan fogyasztással: rostonsult hal, káposztasaláta, kenyér, bor, üdítő, keksz, kávé, apperetív. Vendégszerető személyzet, gyermekcentrikus programok, jó hangulat, tánc, mulatság. Gyermekes családoknak kitűnő program.Ezt kár lenne kihagyni!!!
Ára:130 kn/fő, 3-12 éves korig 65 kn/fő (ebéd korlátlan fogyasztással, , magyar idegenvezető, hajójegy,)
Hajókirándulás 2. Supetar- Postira
Csütörtök: 8.30-16.00
50 percnyi hajóút után megérkezünk a Brač-sziget fővárosába Supetarba, rövid városnézés után fürdés a kristálytiszta tengerben. Ebéd a hajón, korlátlan fogyasztással: rostonsült hal, káposzatsaláta, bor, üdítő, keksz, apperitív, kávé. Ebéd után séta Postira halászvároskában.
Jó hangulat, vendégszerető személyzet, kitűnő kiszolgálás.
Ára: 150 kn/fő, 3-12 éves korig 75 kn/fő (ebéd korlátlan fogyasztással, magyar idegenvezető, hajójegy)
Hajókirándulás 3. Bol
Mindennap 8.00-19.00
3 órányi hajóút alatt ebéd a hajón (nem korlátlan a fogyasztás), majd érkezés Bol városkába, innen 2 km-re található az Aranyszarv tengernyelv, 4 órányi fürdés utan 16 óra körül indulunk vissza Omisba.
Szezonban nagyon zsúfolt a tengernyelv.
Ára: 200 kn/fő, 6-12 éves korig 100 kn/fő (ebéd, hajójegy )
Csónakázás a Cetina folyón
Magyar nyelven hétfő 9.00-12.00
12 fős csónakokból 45 percig gyönyörködhetünk a Cetina kanyonjában, majd megérkezünk a „Radman malmai“ turistaparadicsomba. Itt megtekintjük a XV.sz.-i malomkerekeket, a molnár házát, a Cetina folyó utolsó vad zubogóit. Egy órányi pihenő után indulás vissza, Omisba.
Ára: 60 kn/fő, 3-12 éves korig 30 kn/fő
Rafting-Vadvizi evezés
Mindennap 8.45-14.00
A folyó kifejezetten turistáknak való, kevésbé sportembereknek sem veszélyes, de a tapasztalt túravezetők segítségével sikerül az adrenalinszintet megemelni. Minden korosztály számára életre szóló élmény. A túra hossza 12 km, 4 óra fürdéssel, pihenővel, gyümölcs-reggelivel. Ruházat: fürdőruha, póló, szandál vagy sportcipő, váltóruha . Kamerátéfényképezőgépet lehet hozni.Túravezetőink magyarul navigálnak.
Kalandra fel! Fotósunk fényképeket készít!
Ára: 180 kn/fő, 3-12 éves korig 100 kn/fő. (túravezető, sportbíztosítás, utazás, felszerelés, gyümölcs)
Kanyoning
Kedd-csütörtök 10.00-15.00
A Cetina folyó évmilliók alatt furcsa alakzatokat vájva a sziklába kanyont hozott létre. A kristálytiszta folyó hőmérséklete miatt fürdőzésre is alkalmas. Tapasztalt túravezetők segìtségével ereszkedünk lefelé, a vìz csobogàsa egyre erősebb. Tìz perc sèta utàn már a kanyonban járunk. A folyó zubogóin kelünk át, földalatti alagútakat csodálunk meg, a termèszet által formált medencèkben fürdünk, bejárjuk a vìzesèseket ès tavakat, de a legnagyobb kihìvàs számunkra a folyó legnagyobb vìzesésének megmászása.
8 éves kortól sportot kedvelőknek ajanlott.
Ára: 200 kn/fő
Flintstones busszal a Cetina kanyonjába
Kedd 9.00-12.30
10-11 személyes kis buszokkal bejárjuk a Cetina folyó kanyonját,( Poljicai muzeúm, Mila Gojsalic kilátó, Pavic hid, Gubavica vízesés, Szent György kápolna…) Útkozben pihenés Fredi es Beni otthonában ,de nem Hollywoodban, hanem Sviniscebeben Itt aperetívet, süteményt, üdítőt es bort kínálnak a háziak.
Ára:100 kn/fo, 3-12 eves korig:70 kn/fo. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ildu01
Csatlakozott: 2008.06.09. Hétfő 12:51 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Hétf. Jún. 09, 2008 12:54 pm Hozzászólás témája: Omis -> Krka Nemzeti Park |
|
|
Sziasztok!
Aug 1-jén indulunk Omis-ba busszal. Meg szeretnénk nézni a Krka Nemzeti Parkot, viszont az utazási iroda nem szervez oda fakultatív programot, és szerintük tömegközlekedéssel sem lehet eljutni. Van valami ötletetek? Tudtok esetleg utazási irodát, buszt vagy valami más megoldást ajánlani?
Köszi _________________ Ildi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cemi
Csatlakozott: 2006.05.13. Szombat 7:43 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Nkanizsa
|
Elküldve: Hétf. Jún. 16, 2008 11:43 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Ildu01!
Omisból szervezett uton nem tudtok eljutni a Krka Nemzeti parkba, mert ahhoz messze van. Tömegközlekedéssel nem kivitelezhetetlen. Omisból a 60-as helyijáratú busszal bementek Splitbe. A központba szálljatok le, ott a buszpályaudvar. Onnan távolsági járattal tudtok felmenni Sibenikig. Onnan mennek ki buszok a nemzeti parkig, vagy Skradinig / innen hajóval lehet feljutni /, vagy kerestek Sibenikben egy hajót mely onnan felvisz a nemzeti parkba. Elég bonyolult, szerintem ezt akkor nézzétek meg ha Sibenik környékén nyaraltok. Omisban és a környékén is van annyi látnivaló, hogy nem éri meg innen olyan messze elkalandozni. Menjetek el a Salvator hajóval a Bracra / magyar nyelvű idegenvezetés /, raftingolni, Kremenko étteren és a Cetina folyó canonja, Dubrovnik / magyarnyelvű idegenvezetés /. Ha érdekel, hogy kit kell keresni Omisban írj és a privát üziben pontosan megadom.
Jó nyaralást Cemi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ildu01
Csatlakozott: 2008.06.09. Hétfő 12:51 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Hétf. Jún. 16, 2008 1:27 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Cemi!
Köszi az infót. A Krka topicba is feltettem az üzit, és ott is kaptam jó ötleteket. Ez így együtt a Tieddel össze fog jönni!!!
Splitből indul fakultatív kirándulás Krkához:-).
Gondolom, gyakran jár az a 60-as busz, elvégre Split egy nagy város, biztos sokan járnak oda Omisból dolgozni...
Dubrovnikba biztos, hogy megyünk meg Cetina hajókázásra is, azokra már jelentkeztünk az itthoni irodánál.
Üdv. _________________ Ildi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
trogir

|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ildu01
|
Elküldve: Kedd. Jún. 17, 2008 6:21 am Hozzászólás témája: |
|
|
Fantasztikusak vagytok!  _________________ Ildi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Hétf. Jún. 30, 2008 1:19 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Előző hétvégén értünk haza Omis-ból, ha valamilyen kérdése van valakinek, akkor szívesen válaszolok. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabi
|
Elküldve: Hétf. Jún. 30, 2008 1:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| gulyu írta: | Sziasztok!
Előző hétvégén értünk haza Omis-ból, ha valamilyen kérdése van valakinek, akkor szívesen válaszolok. |
Helló gulyu!
Tavaly voltunk Omis környékén. Két dologra fizettünk volna be, de egyik sem jött össze. Az egyik az a bizonyos bástya, vagy kilátó (később megtudtam: Mirabella-erőd) a város fölött, a hegyen. Sajnos zárás után értünk oda. Nem gondoltuk volna, hogy olyan "korán" zárnak... Nem tudod, meddig vannak nyitva, ill. hogy mennyit kóstál a belépő?
A másik pedig a Cetinán való hajózás. Na azzal rendesen szívtunk. A kicsit magyarul is tudó "kapitány" ugyan betessékelt a ladikjába, de 3/4 óra alatt (!!!) nem jött senki más (mármint plusz turista), így ugrott a hajózás. Nem is értem, hogy lehetett ez, mikor két éve simán összejött annyi ember, hogy ezrével mentek ki a kishajók a kikötőből... A kérdésem itt is az árra vonatkozik: ha voltatok ilyen hajókázáson, idén mennyit kérnek el érte?
És végül: milyen a dugó-állapot Omisban? A tavalyi autópálya-szakasz átadásával valamelyest csillapodott a helyzet, ezt tudom, de úgy sem volt éppen élvezhető a tűző napon araszoló autóban ülve.
Kösz a válaszokat előre is! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Hétf. Jún. 30, 2008 2:15 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Szabi!
Mirabella-erőd közvetlen városban eső részében nem voltunk, így nem tudom megmondani mennyi a belépő, viszont a vár hegytetőn levő részében voltunk. Oda kb 35-45 perces elég húzós gyalogtúrával lehet feljutni (nincs belépő), de a látvány mindenért kárpótol. A várban található egy kút is, amiből hideg friss víz nyerhető.
A Cetinán raftingolni voltunk, azt szerintem nem szabad kihagyni (150 kuna/ fő). A hajózás, ha jól láttam 160-180 kuna körül volt reggel 8-16 óráig, de ebben nem vagyok biztos.
Hajókiránkuláson a tengeren voltunk 160 kuna/ fő áron.
Mi már hajnalban (4 óra) átléptük a határt, így abszolút dugómentesen leautóztunk Splitig.
Egyébként Omisban a forintot is viszonlag jól váltották (100Ft = 2,72-2,76kuna) euróval meg sokkal jobban lehet járni (1EUR = 7,12kuna). Makarska-n 1 EUR = 7,2kuna.[/img] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabi
|
Elküldve: Hétf. Jún. 30, 2008 3:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| gulyu írta: | Szia Szabi!
Mirabella-erőd közvetlen városban eső részében nem voltunk, így nem tudom megmondani mennyi a belépő, viszont a vár hegytetőn levő részében voltunk. Oda kb 35-45 perces elég húzós gyalogtúrával lehet feljutni (nincs belépő), de a látvány mindenért kárpótol. A várban található egy kút is, amiből hideg friss víz nyerhető.
A Cetinán raftingolni voltunk, azt szerintem nem szabad kihagyni (150 kuna/ fő). A hajózás, ha jól láttam 160-180 kuna körül volt reggel 8-16 óráig, de ebben nem vagyok biztos.
Mi már hajnalban (4 óra) átléptük a határt, így abszolút dugómentesen leautóztunk Splitig.
Egyébként Omisban a forintot is viszonlag jól váltották (100Ft = 2,72-2,76kuna) euróval meg sokkal jobban lehet járni (1EUR = 7,12kuna). Makarska-n 1 EUR = 7,2kuna.[/img] |
A vár hegytetőn lévő részében??? Oda hogyan, honnan indulva lehet eljutni?! Ez tetszik! Amúgy is egy túrázó banda vagyunk mi...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Hétf. Jún. 30, 2008 8:10 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
A Cetina folyó mellett az első alagút után jobbra (itt egyébként ingyen lehet parkolni) vezet felfelé egy túrista út ( piros-fehér jelzés ) a várba. Tudok fényképeket küldeni a kiindulási helyről és a látképről.
| szabi írta: | | gulyu írta: | Szia Szabi!
A vár hegytetőn lévő részében??? Oda hogyan, honnan indulva lehet eljutni?! Ez tetszik! Amúgy is egy túrázó banda vagyunk mi...  |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jurkit
|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 8:53 am Hozzászólás témája: omis érd. |
|
|
Hello Gulyu!
Szeretnék érdeklődni, hogy mennyibe kerül most az autópálya matrica?
Ha autóval megyünk kötelező rá biztosítást kötnünk?
Mit érdemes még megnézni Omis környékén? Igaz mi Omis-Ducéba megyünk. strandokra kell belépőt fizetni? Tényleg homokos tengerpart van?
Köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 10:54 am Hozzászólás témája: Re: omis érd. |
|
|
Szia!
Letenye-Zágráb 37kuna
Zágráb - Split 157kuna
Az autó biztosításnál nem tudom mire gondoltál. Mi az itthoni biztosítónknál kikértük a nemzetközi zöldkártyát és kész (ez viszont kötelező).
A strandok Omisban és környékén ingyenesek, Omisban a parkolásért kell fizetni 5-6 kunát óránként, de van egy hely ahol 5 kuna/ nap. Omisban homokos tengerpart van bár én inkább nagyon apró kavicsosnak nevezném, a többi hely ahol voltunk azok kövesek vagy kavicsosak voltak.
Omisból indulnak egész napos hajóutak a környező szigetekre. Illetve a Cetina folyón lehet raftingolni. Ezeket szerintem nem szabad kihagyni.
| jurkit írta: | Hello Gulyu!
Mit érdemes még megnézni Omis környékén? Igaz mi Omis-Ducéba megyünk. strandokra kell belépőt fizetni? Tényleg homokos tengerpart van?
Köszi |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pearl22

|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 11:36 am Hozzászólás témája: Re: omis érd. |
|
|
| jurkit írta: | Hello Gulyu!
Köszi |
Duce egy falu Omis előtt, illetve azzal összenőve. Nyaraltunk már ott, a tengerpart homokos, lassan mélyülő. A tulajdonosok klasszul rendben tartják, minden este takarítottak. Igaz, ez már kb.4-5 éve volt, gondolom a színvonal azóta sem lett rosszabb. Természetesen itt is ingyenes a fürdőzés, csak a napozóágyért kell fizetni, ha bérelni akarsz. _________________ Pearl |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Különleges ajánlatok! -
60 magánszállás Plitvicén -
Villák az Adrián - 8000 magánszállás -
Több napos túrák Horvátországban!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|