-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tartalomjegyzék

Kérjük, ajánlja ezt az oldalt ismerősének!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Omis
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Utazás Horvátországba... A TENGERPART ÉS A SZIGETEK - (2006-2008)
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Dalmácia

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 12:17 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Én gulyutól kérdeznék pár dolgot. A raftingos kirándulásra és a többire hol fizettél be? Vagy kiknél? Azt hallottam, hogy ott is vigyázni kell, nem mindegy, hogy kikkel mész. A határon nagyon átnéztek? Hűtőtáskát kipakolták? Tudsz esetleg olyan kajáldát vagy fagyist ajánlani, ahol finomat adnak és az ára is elfogadható?
Előre is köszi a választ
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
jurkit

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 12:42 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Gulyu, Pearl köszönöm szépen az infókat!
Gulyu! Olyan biztosításra gondoltam az autóval kapcsolatban, hogy külön kell-e kötni. Mert ugye baleseti biztosítást azt kötünk. de az ut.irodában azt mondták, hogy kell személygépkocsira is külön kötni.
Abból mi igaz, hogy személyenként 100/EUR kell kivinni. Ezt is ellenőrzik a határnál?
Étterem, fagyizó engem is érdekel:)
Köszike
Vissza az elejére
gulyu

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 2:16 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

A raftingra ott helyben fizettünk be 150 kuna/fő, gyereknek 75 kuna/fő (4 óra 2-3 me). Van legalább 6 cég aki ezekkel foglalkozik. Mi a főútcával párhuzamos útcán a hegy felé találtunk egyet. Itt két fiatal srác volt, akik beszéltek magyarul is, így a részleteket könnyebb volt egyeztetni. A túravezető horvátul és angolul tudott.

A határt jun.21-én hajnal 4 körül léptük át, pont a Horvát válogatott EB kiesése után. Ennek ellenére nem szőröztek, még a kocsiba se néztek be, pedig volt cuccunk rendesen. Ebből adódóan a hűtőtáskába se néztek be, bár tiltott árút nem is raktunk be 5-6 szelet sülthús kivételével.

Én fagyit nem ettem, arról nem tudok nyilatkozni. Úgy vettem észre hogy közel azonos volt a kínálat, egy adag 5 kuna volt. Enni egy étterembe jártunk (Milo), itt volt magyar nyelvű étlap és elsőre is nagyon korrektek voltak, mind kiszolgálás, mind számlázás szempontjából. Az árak 50-70 kuna között voltak. 70 kunáért 3 szelet roston sült bárányt adtak körettel. Egy kétszemélyes tál 130 kunába került.

Dalmácia írta:
Sziasztok! Én gulyutól kérdeznék pár dolgot. A raftingos kirándulásra és a többire hol fizettél be? Vagy kiknél? Azt hallottam, hogy ott is vigyázni kell, nem mindegy, hogy kikkel mész. A határon nagyon átnéztek? Hűtőtáskát kipakolták? Tudsz esetleg olyan kajáldát vagy fagyist ajánlani, ahol finomat adnak és az ára is elfogadható?
Előre is köszi a választ
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gulyu

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 2:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

A kocsira külön nem kell biztosítást kötni! A határon nem néztek semmit, így a nállunk lévő pénzösszeget se. Egyébként nincs is értelme, mert maximum azt mondod, hogy csak két napra jöttél és akkor meg már fel tudod mutatni neki a megfelelő összeget.

Kocsival egyébként célszerű úgy elindulni, hogy még hajnalban átmenj a határon, mert akkor valószínűleg elkerülöd a dugókat.

jurkit írta:
Sziasztok!

Gulyu, Pearl köszönöm szépen az infókat!
Gulyu! Olyan biztosításra gondoltam az autóval kapcsolatban, hogy külön kell-e kötni. Mert ugye baleseti biztosítást azt kötünk. de az ut.irodában azt mondták, hogy kell személygépkocsira is külön kötni.
Abból mi igaz, hogy személyenként 100/EUR kell kivinni. Ezt is ellenőrzik a határnál?
Étterem, fagyizó engem is érdekel:)
Köszike
Vissza az elejére
szabi

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 9:24 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gulyu!

Képküldési ajánlásoddal élve privát üzenetben elküldtem az e-mail címem!

Köszi szépen előre is!
Vissza az elejére
cápaFeri

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 9:47 pm    Hozzászólás témája: Re: omis érd. Hozzászólás az előzmény idézésével

gulyu írta:
Szia!

Letenye-Zágráb 37kuna
Zágráb - Split 157kuna

Az autó biztosításnál nem tudom mire gondoltál. Mi az itthoni biztosítónknál kikértük a nemzetközi zöldkártyát és kész (ez viszont kötelező).

A strandok Omisban és környékén ingyenesek, Omisban a parkolásért kell fizetni 5-6 kunát óránként, de van egy hely ahol 5 kuna/ nap. Omisban homokos tengerpart van bár én inkább nagyon apró kavicsosnak nevezném, a többi hely ahol voltunk azok kövesek vagy kavicsosak voltak.

Omisból indulnak egész napos hajóutak a környező szigetekre. Illetve a Cetina folyón lehet raftingolni. Ezeket szerintem nem szabad kihagyni.

jurkit írta:
Hello Gulyu!

Szeretnék érdeklődni, hogy mennyibe kerül most az autópálya matrica?
Ha autóval megyünk kötelező rá biztosítást kötnünk?
Mit érdemes még megnézni Omis környékén? Igaz mi Omis-Ducéba megyünk. strandokra kell belépőt fizetni? Tényleg homokos tengerpart van?
Köszi

Én úgy tudom, hogy 36 Zágrábig, onnan Sestanovacig 171. Prkatikusabb délről menni Omisba nem?
Vissza az elejére
Dalmácia

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 6:38 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi a válasz gulyu! Mennyi idő alatt értetek le a határtól Omisba? És visszafele is szombaton jöttetek? Akkor milyen volt a forgalom?
Vissza az elejére
gulyu

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 8:40 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

5 - 5 1/2 óra alatt értünk oda két megállással. A 95-ös benzin 9,65 kunába került, ha jól láttam a városban drágább volt.

Vissza szombaton jöttünk reggel 1/2 6- kor indultunk, mert az egyik kocsiban nem volt légkondi és el akartuk kerülni a nagy meleget. 1/2 12-kor léptük át a határt. Szintén kétszer álltunk meg közben, viszont volt egy autópályaszakasz ami le volt zárva, így 25-30 km-t szerpentinen hajtottunk. A forgalom jó volt, rendesen lehetett haladni. Hazafelé a határon még annyit se néztek, mint kifele menet. A magyar oldalon kiállítottak a sorból és vizsgálat nélkül átengedtek. A két határ együtt kb. 5 perc volt.

Dalmácia írta:
Köszi a válasz gulyu! Mennyi idő alatt értetek le a határtól Omisba? És visszafele is szombaton jöttetek? Akkor milyen volt a forgalom?
Vissza az elejére
gulyu

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 8:40 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

5 - 5 1/2 óra alatt értünk oda két megállással. A 95-ös benzin 9,65 kunába került, ha jól láttam a városban drágább volt.

Vissza szombaton jöttünk reggel 1/2 6- kor indultunk, mert az egyik kocsiban nem volt légkondi és el akartuk kerülni a nagy meleget. 1/2 12-kor léptük át a határt. Szintén kétszer álltunk meg közben, viszont volt egy autópályaszakasz ami le volt zárva, így 25-30 km-t szerpentinen hajtottunk. A forgalom jó volt, rendesen lehetett haladni. Hazafelé a határon még annyit se néztek, mint kifele menet. A magyar oldalon kiállítottak a sorból és vizsgálat nélkül átengedtek. A két határ együtt kb. 5 perc volt.

Dalmácia írta:
Vissza az elejére
jurkit

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 11:25 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

Oda-vissza fizetni kell az autópályán? Lehet hülyeséget kérdeztem:)
Laughing De nem tudom. Rolling Eyes
Félpanziós ellátást véletlenül nem vett igénybe valaki? Érdekelne, hogy ehetőek-e ezek a kajcsik:)

Köszike.
Vissza az elejére
jurkit

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 11:25 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

Félpanziós ellátást véletlenül nem vett igénybe valaki? Érdekelne, hogy ehetőek-e ezek a kajcsik:)

Köszike.
Vissza az elejére
gulyu

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 11:59 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Természetesen oda-vissza kell fizetni!

jurkit írta:
Hello!

Köszike.
Vissza az elejére
jurkit

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 12:18 pm    Hozzászólás témája: g Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszike gulyu:)
Vissza az elejére
gulyu

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 8:41 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felraktam pár képet az Omisi várból fényképezve.

Vissza az elejére
Zsuzsa

HozzászólásElküldve: Szer. Júl. 02, 2008 9:20 pm    Hozzászólás témája: Utazás Omisba Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Mindnyájan!

Köszönöm az eddigi hasznos információkat Omisról (az oda történő utazásról és a látnivalókról). Végigolvastam a topicot 2006-tól az utolsó bejegyzésig... Laughing

Mivel először utazunk Horvátországba az autópályán, ezért szeretném megkérdezni, hogy az autópályadíjat készpénzben, kunában célszerű-e fizetni vagy bankkártyával, ill. benzinkutaknál elfogadják-e a Maestro (nem dombornyomott) bankkártyát? Általában véve milyen helyeken fogadnak el bankkártyát, vagy jobb készpént "tankolni" a retikülbe...? Wink

Nézegettem az útvonalat, s felmerült bennem a Bosznia-Hercegovinán keresztül való utazás is. Bugojnoig ismerem az utat (tavaly Klekben nyaraltunk), onnan Kupres - Livno - Podgradina - Arzano - Svib - Cista Provo - Sestanovac - Zadvarje - Gornja Brela - Pisak - Mimice - Ravnice - Omis tűnik célszerűnek a térkép alapján. Jól járhatók az utak ezen a szakaszon?

Köszönettel és üdvözlettel: Zsuzsa
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Utazás Horvátországba... A TENGERPART ÉS A SZIGETEK - (2006-2008) Időzóna: (GMT 0)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
7 / 8 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Különleges ajánlatok!       -      60 magánszállás Plitvicén      -      Villák az Adrián      -     8000 magánszállás      -     Több napos túrák Horvátországban!!   

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Display Pagerank
websas.hu