|
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
 |
|
|
Kérjük, ajánlja ezt az oldalt ismerősének! |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gy.I.K. Keresés Taglista Csoportok
Regisztráció
Profil Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Belépés
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Dalmácia
|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 12:17 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok! Én gulyutól kérdeznék pár dolgot. A raftingos kirándulásra és a többire hol fizettél be? Vagy kiknél? Azt hallottam, hogy ott is vigyázni kell, nem mindegy, hogy kikkel mész. A határon nagyon átnéztek? Hűtőtáskát kipakolták? Tudsz esetleg olyan kajáldát vagy fagyist ajánlani, ahol finomat adnak és az ára is elfogadható?
Előre is köszi a választ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jurkit
|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 12:42 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Gulyu, Pearl köszönöm szépen az infókat!
Gulyu! Olyan biztosításra gondoltam az autóval kapcsolatban, hogy külön kell-e kötni. Mert ugye baleseti biztosítást azt kötünk. de az ut.irodában azt mondták, hogy kell személygépkocsira is külön kötni.
Abból mi igaz, hogy személyenként 100/EUR kell kivinni. Ezt is ellenőrzik a határnál?
Étterem, fagyizó engem is érdekel:)
Köszike |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 2:16 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
A raftingra ott helyben fizettünk be 150 kuna/fő, gyereknek 75 kuna/fő (4 óra 2-3 me). Van legalább 6 cég aki ezekkel foglalkozik. Mi a főútcával párhuzamos útcán a hegy felé találtunk egyet. Itt két fiatal srác volt, akik beszéltek magyarul is, így a részleteket könnyebb volt egyeztetni. A túravezető horvátul és angolul tudott.
A határt jun.21-én hajnal 4 körül léptük át, pont a Horvát válogatott EB kiesése után. Ennek ellenére nem szőröztek, még a kocsiba se néztek be, pedig volt cuccunk rendesen. Ebből adódóan a hűtőtáskába se néztek be, bár tiltott árút nem is raktunk be 5-6 szelet sülthús kivételével.
Én fagyit nem ettem, arról nem tudok nyilatkozni. Úgy vettem észre hogy közel azonos volt a kínálat, egy adag 5 kuna volt. Enni egy étterembe jártunk (Milo), itt volt magyar nyelvű étlap és elsőre is nagyon korrektek voltak, mind kiszolgálás, mind számlázás szempontjából. Az árak 50-70 kuna között voltak. 70 kunáért 3 szelet roston sült bárányt adtak körettel. Egy kétszemélyes tál 130 kunába került.
| Dalmácia írta: | Sziasztok! Én gulyutól kérdeznék pár dolgot. A raftingos kirándulásra és a többire hol fizettél be? Vagy kiknél? Azt hallottam, hogy ott is vigyázni kell, nem mindegy, hogy kikkel mész. A határon nagyon átnéztek? Hűtőtáskát kipakolták? Tudsz esetleg olyan kajáldát vagy fagyist ajánlani, ahol finomat adnak és az ára is elfogadható?
Előre is köszi a választ |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 2:33 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
A kocsira külön nem kell biztosítást kötni! A határon nem néztek semmit, így a nállunk lévő pénzösszeget se. Egyébként nincs is értelme, mert maximum azt mondod, hogy csak két napra jöttél és akkor meg már fel tudod mutatni neki a megfelelő összeget.
Kocsival egyébként célszerű úgy elindulni, hogy még hajnalban átmenj a határon, mert akkor valószínűleg elkerülöd a dugókat.
| jurkit írta: | Sziasztok!
Gulyu, Pearl köszönöm szépen az infókat!
Gulyu! Olyan biztosításra gondoltam az autóval kapcsolatban, hogy külön kell-e kötni. Mert ugye baleseti biztosítást azt kötünk. de az ut.irodában azt mondták, hogy kell személygépkocsira is külön kötni.
Abból mi igaz, hogy személyenként 100/EUR kell kivinni. Ezt is ellenőrzik a határnál?
Étterem, fagyizó engem is érdekel:)
Köszike |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabi
|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 9:24 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Gulyu!
Képküldési ajánlásoddal élve privát üzenetben elküldtem az e-mail címem!
Köszi szépen előre is! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cápaFeri

|
Elküldve: Kedd. Júl. 01, 2008 9:47 pm Hozzászólás témája: Re: omis érd. |
|
|
| gulyu írta: | Szia!
Letenye-Zágráb 37kuna
Zágráb - Split 157kuna
Az autó biztosításnál nem tudom mire gondoltál. Mi az itthoni biztosítónknál kikértük a nemzetközi zöldkártyát és kész (ez viszont kötelező).
A strandok Omisban és környékén ingyenesek, Omisban a parkolásért kell fizetni 5-6 kunát óránként, de van egy hely ahol 5 kuna/ nap. Omisban homokos tengerpart van bár én inkább nagyon apró kavicsosnak nevezném, a többi hely ahol voltunk azok kövesek vagy kavicsosak voltak.
Omisból indulnak egész napos hajóutak a környező szigetekre. Illetve a Cetina folyón lehet raftingolni. Ezeket szerintem nem szabad kihagyni.
| jurkit írta: | Hello Gulyu!
Szeretnék érdeklődni, hogy mennyibe kerül most az autópálya matrica?
Ha autóval megyünk kötelező rá biztosítást kötnünk?
Mit érdemes még megnézni Omis környékén? Igaz mi Omis-Ducéba megyünk. strandokra kell belépőt fizetni? Tényleg homokos tengerpart van?
Köszi |
|
Én úgy tudom, hogy 36 Zágrábig, onnan Sestanovacig 171. Prkatikusabb délről menni Omisba nem? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Dalmácia
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 6:38 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Köszi a válasz gulyu! Mennyi idő alatt értetek le a határtól Omisba? És visszafele is szombaton jöttetek? Akkor milyen volt a forgalom? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 8:40 am Hozzászólás témája: |
|
|
5 - 5 1/2 óra alatt értünk oda két megállással. A 95-ös benzin 9,65 kunába került, ha jól láttam a városban drágább volt.
Vissza szombaton jöttünk reggel 1/2 6- kor indultunk, mert az egyik kocsiban nem volt légkondi és el akartuk kerülni a nagy meleget. 1/2 12-kor léptük át a határt. Szintén kétszer álltunk meg közben, viszont volt egy autópályaszakasz ami le volt zárva, így 25-30 km-t szerpentinen hajtottunk. A forgalom jó volt, rendesen lehetett haladni. Hazafelé a határon még annyit se néztek, mint kifele menet. A magyar oldalon kiállítottak a sorból és vizsgálat nélkül átengedtek. A két határ együtt kb. 5 perc volt.
| Dalmácia írta: | | Köszi a válasz gulyu! Mennyi idő alatt értetek le a határtól Omisba? És visszafele is szombaton jöttetek? Akkor milyen volt a forgalom? |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 8:40 am Hozzászólás témája: |
|
|
5 - 5 1/2 óra alatt értünk oda két megállással. A 95-ös benzin 9,65 kunába került, ha jól láttam a városban drágább volt.
Vissza szombaton jöttünk reggel 1/2 6- kor indultunk, mert az egyik kocsiban nem volt légkondi és el akartuk kerülni a nagy meleget. 1/2 12-kor léptük át a határt. Szintén kétszer álltunk meg közben, viszont volt egy autópályaszakasz ami le volt zárva, így 25-30 km-t szerpentinen hajtottunk. A forgalom jó volt, rendesen lehetett haladni. Hazafelé a határon még annyit se néztek, mint kifele menet. A magyar oldalon kiállítottak a sorból és vizsgálat nélkül átengedtek. A két határ együtt kb. 5 perc volt.
| Dalmácia írta: | | Köszi a válasz gulyu! Mennyi idő alatt értetek le a határtól Omisba? És visszafele is szombaton jöttetek? Akkor milyen volt a forgalom? |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jurkit
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 11:25 am Hozzászólás témája: |
|
|
Hello!
Oda-vissza fizetni kell az autópályán? Lehet hülyeséget kérdeztem:)
De nem tudom.
Félpanziós ellátást véletlenül nem vett igénybe valaki? Érdekelne, hogy ehetőek-e ezek a kajcsik:)
Köszike. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jurkit
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 11:25 am Hozzászólás témája: |
|
|
Hello!
De nem tudom.
Félpanziós ellátást véletlenül nem vett igénybe valaki? Érdekelne, hogy ehetőek-e ezek a kajcsik:)
Köszike. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 11:59 am Hozzászólás témája: |
|
|
Természetesen oda-vissza kell fizetni!
| jurkit írta: | Hello!
De nem tudom.
Köszike. |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jurkit
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 12:18 pm Hozzászólás témája: g |
|
|
| Köszike gulyu:) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gulyu
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 8:41 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Felraktam pár képet az Omisi várból fényképezve.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzsa
|
Elküldve: Szer. Júl. 02, 2008 9:20 pm Hozzászólás témája: Utazás Omisba |
|
|
Kedves Mindnyájan!
Köszönöm az eddigi hasznos információkat Omisról (az oda történő utazásról és a látnivalókról). Végigolvastam a topicot 2006-tól az utolsó bejegyzésig...
Mivel először utazunk Horvátországba az autópályán, ezért szeretném megkérdezni, hogy az autópályadíjat készpénzben, kunában célszerű-e fizetni vagy bankkártyával, ill. benzinkutaknál elfogadják-e a Maestro (nem dombornyomott) bankkártyát? Általában véve milyen helyeken fogadnak el bankkártyát, vagy jobb készpént "tankolni" a retikülbe...?
Nézegettem az útvonalat, s felmerült bennem a Bosznia-Hercegovinán keresztül való utazás is. Bugojnoig ismerem az utat (tavaly Klekben nyaraltunk), onnan Kupres - Livno - Podgradina - Arzano - Svib - Cista Provo - Sestanovac - Zadvarje - Gornja Brela - Pisak - Mimice - Ravnice - Omis tűnik célszerűnek a térkép alapján. Jól járhatók az utak ezen a szakaszon?
Köszönettel és üdvözlettel: Zsuzsa |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Különleges ajánlatok! -
60 magánszállás Plitvicén -
Villák az Adrián - 8000 magánszállás -
Több napos túrák Horvátországban!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|