|
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
 |
|
|
Kérjük, ajánlja ezt az oldalt ismerősének! |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gy.I.K. Keresés Taglista Csoportok
Regisztráció
Profil Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Belépés
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
schuti
|
Elküldve: Vas. Júl. 15, 2007 5:22 pm Hozzászólás témája: Omis |
|
|
Szia Cemi!
A programválaszték és a szállás is érdekel bennünket, jó lenne, ha tudnál küldeni képeket a szállásról.
Köszi előre is! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cemi
Csatlakozott: 2006.05.13. Szombat 7:43 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Nkanizsa
|
Elküldve: Vas. Júl. 15, 2007 7:25 pm Hozzászólás témája: Omis |
|
|
Szia Schuti!
Ajánlatot csak akkor tudok küldeni, ha tudom a pontos időpontot és az utazók számát. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
schuti
|
Elküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 2:39 pm Hozzászólás témája: Omis |
|
|
Szia Cemi!
Írtam a privat címedre is. Ketten mennénk a párommal és júli 21-28-ig. Egy studio is elegendő lenne. Szűkös az időnk tudom, de remélem összejön még addig valami. Úgy kicsit félnénk kimenni, hogy nincs szállásunk. Nem tudom kint a helyszínen milyen árban találnánk.
Köszi még egyszer! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cemi
Csatlakozott: 2006.05.13. Szombat 7:43 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Nkanizsa
|
Elküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 6:17 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Schuti !
Az általad megadott időpontban egy lehetőséget tudok ajánlani. Omis-Duce Delfin panzió 25 euró/éj/fő félpanzióval . A panzió 30m-re van a homokos tengerparttól, 2,5 km-re az óvárostól / fél óránként helyijáratú busz közlekedik. / |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
schuti
|
Elküldve: Kedd. Júl. 17, 2007 12:01 pm Hozzászólás témája: OMIS |
|
|
Szia Cemi!
Sajnos ez az ár túl drága nekünk. Szóval kimegyünk és a helyszínen fogunk keresni. Valahol majd csak elalszunk
Köszi azért a segítséget. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Heny27
|
Elküldve: Pént. Júl. 20, 2007 12:28 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
A párommal aug.25-én indulunk Omis mellé,az Apartman Medici-be.Ha vkinek van már tapasztalata róla,légyszi írja meg.
Előre is köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cemi
|
Elküldve: Hétf. Júl. 23, 2007 9:36 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Heny27
Medici 10km-re van Omistól, meredek sziklás tengerpartja van, valószinűleg lépcsőznötök kell föleg, ha a főút hegy oldali felén van a szállásotok. Sok mindent nam találtok, kimondottan pihenésre való hely.
Kirándulni ott van Makarska / 28 km / Split 35 km-re/. Hajókirándulásra keressétek Omisban a Cetinán horgonyzó Salvator hajót, azon szerdán és csütörtökön magyarnyelvű idegenvezetéssel és halpiknikkel van kirándulás a Bracra 120kn/fő.
Jó nyaralást |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Heny27
|
Elküldve: Hétf. Júl. 23, 2007 1:57 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Cemi!
Köszi szépen ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
apacslány
Csatlakozott: 2007.07.17. Kedd 16:02 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: TATABÁNYA
|
Elküldve: Szomb. Júl. 28, 2007 3:08 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
aug. 5.én indulunk Omisba. első alkalom, hogy Horvátországba utazunk.
Minden jótanácsot szívesen veszek éttermekkel, stranddal, utazással, látnivalókkal kapcsolatban. Milyen kaját lehet kivinni a határon? Eddig bárhol érdeklődtem, két egyforma választ nem kaptam, legyen az utazási iroda ill. baráti társaság. Ha valaki ebben az időpontban jön szintén, mehetnénk együtt, ill. ott találkozhatnánk. Mi apartmanban foglaltunk szállást, a konkrét címet még nem tudom, meert nem kaptuk még meg a részvételi jegyeket.
Előre is köszi a segítséget: apacslány |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
littlebig
|
Elküldve: Hétf. Aug. 13, 2007 1:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Nem olvastam ugyan végig az összes hozzászólást, csak az elejét, de úgy gondoltam megosztom veletek az Omis-hoz kapcsolódó élményeinket. Az első élmény elég negatívra sikerült... 2 órát álltunk a dugóban, hogy átjussunk a városon, ami ugye nem túl hosszú. Mindez délben. Amin én teljesen elcsodálkoztam, hogy a főút a tenger mellett van. Ha én ott nyaralnék és pihennék biztos nem esne jól, hogy a benzingőzt és a zajt hallgassam.... azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Második alkalommal pedig csak este mentünk vissza Omis-ba és hatalmas tömeg, illetve visszafelé szintén dugó fogadott. Mi a városból nem sokat láttunk, csak a sétáló utcáját, ahol a sok árus és bazár és még több ember fogadott. Ezek után nekem negatív élményeim maradtak Omisról. Viszont az árak alacsonyabbak mint Brelan. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
orena
|
Elküldve: Kedd. Aug. 14, 2007 8:37 am Hozzászólás témája: |
|
|
| apacslány írta: | Sziasztok!
aug. 5.én indulunk Omisba. első alkalom, hogy Horvátországba utazunk.
Minden jótanácsot szívesen veszek éttermekkel, stranddal, utazással, látnivalókkal kapcsolatban. Milyen kaját lehet kivinni a határon? Eddig bárhol érdeklődtem, két egyforma választ nem kaptam, legyen az utazási iroda ill. baráti társaság. Ha valaki ebben az időpontban jön szintén, mehetnénk együtt, ill. ott találkozhatnánk. Mi apartmanban foglaltunk szállást, a konkrét címet még nem tudom, meert nem kaptuk még meg a részvételi jegyeket.
Előre is köszi a segítséget: apacslány |
Szerintem ezen az oldalon elég jól összefoglalják, és én a legtöbb helyen ezt is olvastam:
http://www.invia.hu/horvatorszag/informacio/
Vám és deviza előírások:Horvát Köztársaságba beutazó személyek vámmentesen vihetnek be poggyászukban a Horvát Köztársaságba nem kereskedelmi természetű tárgyakat 300 kuna értékig. Ezen felül vámmentesen vihetők be a következő termékek:
· 200 szál cigaretta, vagy 100 szál szivarka, vagy 50 szivar, vagy 250 gr. dohány
· 1 liter tömény szeszesital
· 2 liter likőr, desszertbor, vagy pezsgő
· 5 liter asztali bor
· 50 gr. parfüm
· 250 ml eau de toilette
azzal a megjegyzéssel, hogy a 17 év alatti személyek a dohányárúk, és alkoholt tartalmazó termékek viszonylatában nem mentesek a vámfizetés kötelezettsége alól.
A turisták továbbra sem vihetnek Horvátországba húst, hústerméket, tojást és sajtot
Minden beutazó személy szabadon vihet be külföldi valutát a Horvát Köztársaságba, de amennyiben 40.000 kuna ellenértéket (kb. 5.000 EUR) képező valutánál nagyobb összeget kíván bevinni, köteles ezt a határátlépéskor bejelenteni. A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 15.000 kunát vihetnek magukkal.
A turisták továbbra sem vihetnek Horvátországba húst, hústerméket, tojást és sajtot |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gerlaj
|
Elküldve: Kedd. Aug. 14, 2007 10:04 am Hozzászólás témája: Vámszabályok |
|
|
A jó az egészben az, hogy ahány helyen olvasol erről, annyifélét találsz. Én a legilletékesebb helyen próbáltam utána nézni, a horvát Vámhivatal holnlapján: http://www.carina.hr/cropromet3.htm#1
Meso i mesni proizvodi, koje u putničkom prometu unose iz inozemstva domaće i strane fizičke osobe, ukupne mase do jednog kilograma ne podliježu veterinarskoj kontroli na graničnom prijalazu. Ovo se odnosi i na neke druge proizvode životinjskog podrijetla, kao što su jaja, mlijeko, sir, i drugi proizvodi od mlijeka i jaja, med.
Sajna, még csak barátkozgatok a horvát nyelvvel, de annyit talán jól értek belőle, hogy szó sincs semmiféle kategórikus tilalomról. Az egy kilót meghaladó mennyiség esetén kell a bevitelhez egészségügyi állatorvosi engedély, ez alatt engedély nélül vihető be hús és hústermék, tojás, tej, sajt stb. Persze ez nem hiteles fordítás, de hátha valaki veszi egyszer a fáradságot és lefordítja a fontosabb részeket. _________________ gerlaj |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cemi
|
Elküldve: Vas. Márc. 02, 2008 8:01 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Omisban tudok ajánlani apartmanokat, magyarnyelvű programokat. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cápaFeri

|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
juli
|
Elküldve: Hétf. Márc. 17, 2008 8:09 am Hozzászólás témája: |
|
|
Csaladommal evek ota Omisba jarok, a gyerekekkel tutti, sehol sincs hinar. A varos meseszep, tartalmasan el lehet tolteni 2 hetet.Rafting, hajokirandulasok, csonakazas a Cetinan, Dubronvikban voltunk szervezetten autobusszal, Split, Trogir, Makarska, Mostar es meg sorolhatnam.A programok szervezeseben segitsegetekre lehet egy magyar csajszi, aki az ovarosban talalhato utazasi irodaban dolgozik, abszolut korrekt, es mindenben segit. Pl a gyermekunk lazas volt, probaltuk magyarul megertetni magunkat, de nem sikerult, es jott segiteni, forditani.Szallasokban is tud segiteni. Radnics Zsuzsinak hivjak, a telefonszama: 00385 98 370 672
A fiuk meg a kanyoningot is kiprobaltak.
Omis a vilag legszebb helye.
Mivel 6-szor jartam Omisban, ezert mindenki segitsegere lehetek, ha otletekre kerdesekre van szukseg. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Különleges ajánlatok! -
60 magánszállás Plitvicén -
Villák az Adrián - 8000 magánszállás -
Több napos túrák Horvátországban!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|