|
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
 |
|
|
Kérjük, ajánlja ezt az oldalt ismerősének! |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gy.I.K. Keresés Taglista Csoportok
Regisztráció
Profil Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Belépés
Plitvice - kérdések, válaszok, tapasztalatok, élmények...
Ugrás a köv. oldalra: Előző 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Következő
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
gerlaj
|
Elküldve: Vas. Jún. 17, 2007 6:12 am Hozzászólás témája: |
|
|
Mehetsz az 1-s főúton: kb. 140 km és közel két óra a hegyek között. De mehetsz autópályán Gospicig (kb. 100 km), s onnan még egyéb utakon 60-70 km. Időben kb. ugyanannyi. _________________ gerlaj |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sophie
Csatlakozott: 2007.07.03. Kedd 7:50 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Júl. 03, 2007 7:59 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
2 hét múlva megyek kocsival Plitvicére, és mivel még nem autókáztam Horvátországban, nem tudom, kell-e valami extra papír ahhoz, hogy legálisan vezethessek. Egy honlapon olvastam, hogy nemzetközi biztosítási zöldkártya is kell. Ez igaz? ha igen, hol válthatom ki és mennyi idő alatt?
Nekem amúgy azt mondták, hogy a belépő ára attól függ, milyen hosszú túrán veszünk részt, mert a pár órástól az 1 naposig lehet válogatni. Nekem minimum 150 Kunára saccolták a belépőt és mi valami hosszabb túrára szeretnénk menni, de azért nem hajnaltól éjszakáig szerintetek ez az ár reális?
másik fontos kérdésem az lenne, hogy hogy állnak hozzá ott az Euróhoz. Lehet vele simán fizetni? vagy minden képpen Kunát vigyek? én úgy gondoltam viszek ezt is, azt is vegyesen.
Nagyon köszi a segítséget előre is!
Sophie |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pálmafa

Csatlakozott: 2006.04.06. Csütörtök 13:23 Hozzászólások: 203 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: Kedd. Júl. 03, 2007 10:09 am Hozzászólás témája: |
|
|
Extra papir nem kell, de zöldkártya igen. Ezt ott tudod kiváltani, ahol a kötelező biztosításod van, egyébként ingyenes.
Plitvicére napi belépő jegy van, függetlenül attól, hogy meddig tartózkodsz bent (persze nyitvatartási időn belül) és hogy mekkora túrát teszel. A pontos árat most nem tudom, de ide a fórumra is fel lett már téve a linkje a parknak, ott megtalálod. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gerlaj
|
Elküldve: Kedd. Júl. 03, 2007 10:13 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia! Zöldkártyát ingyen és 5-10 perc alatt attól a biztosítótól kapsz, ahol a felelősségbiztosításod van. Itt minden fontos infót megtalálsz a Nemzeti Parkról: http://www.plitvice.hu/index.html Nem érdemes szervezett túrára befizetni, egyedül is bejárható a park reggel 8-tól este 7-ig. Euróval én csak a magánszállásért szoktam fizetni, de máshol is elfogadják. _________________ gerlaj |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sophie
Csatlakozott: 2007.07.03. Kedd 7:50 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Júl. 03, 2007 12:21 pm Hozzászólás témája: |
|
|
mindkettőtöknek köszönöm a gyors választ! akkor a zöldkártya simán meg lesz.
gerlaj, épp nézem a honlapot, ott csak annyi van, hogy 110 Kuna. mi azt hiszem idegenvezetővel mennénk, ezért változik az ár az idő függvényében. ezt a részét az utazásnak sajnos nem én intézem, úgyhogy nem sok beleszólásom van, de lehet, hogy nem árt egy túravezető, bár szeretnék elcsatangolni is gondolom sportcipő erősen ajánlott
gondoljátok, hogy euróval benzinkúton is fogok tudni fizetni? bár eredetileg nem úgy készülök, de ha valamiért kifogynék a Kunából, csak euró marad nálam.
még egyszer nagyon köszi az infókat:
Sophie |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gerlaj
|
Elküldve: Kedd. Júl. 03, 2007 12:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem egy kényelmes szandál is megteszi!
Én kártyával szoktam fizetni, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni. Viszont ha Nagykanizsán (270 km) vagy Letenyén (250) tankolsz kifelé menet, talán nem is kell kint tankolni!  _________________ gerlaj |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sophie
|
Elküldve: Szer. Júl. 04, 2007 10:04 am Hozzászólás témája: |
|
|
jobb szeretem a készpénzt, azt legalább részletekben tudom elhagyni, nem egyszerre hát a 10-12 literes fogyasztással nem mondom, hogy kibírom a horvát részt oda-vissza tudom, motorral kéne menni amúgy azt néztem, hogy ott a benzinárak picit alacsonyabbak, mint nálunk. bár azokért a pár száz forintokért nem fogok sakkozgatni a tankolással.
az utak minősége amúgy jó? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pálmafa

Csatlakozott: 2006.04.06. Csütörtök 13:23 Hozzászólások: 203 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: Szer. Júl. 04, 2007 10:57 am Hozzászólás témája: |
|
|
Az utakról azt mondom, hogy jó lenne, ha nálunk is olyan lenne a minősége, mint a horvátoknál. De te valami teherautóval mész, hogy 10-12 literes a fogyasztás?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sophie
|
Elküldve: Szer. Júl. 04, 2007 11:49 am Hozzászólás témája: |
|
|
azt is szívesen kipróbálnám, de sajna nem
egy Kia Shuma az áldozatom, ami sajna átlagban 10-et fogyaszt saccra, de ha 4en ülünk benne+csomagok, akkor akár 12-t is ehet, bár azért az ritka. sajna zabál rendesen tudom, Suzuki kéne ide
amúgy ha már ennyire járatosak vagytok horvát ügyileg, nem tudtok olyan cigi márkát mondani, ami horvát és nem lehet magyarországon kapni? akár ott gyártják, vagy csak ott forgalmazzák, de nálunk nem... ismerősöm szereti az ilyen külföldi cigiket kipróbálni (meg gizdázni vele persze ), és neki szeretnék valamit hozni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pálmafa

|
Elküldve: Csüt. Júl. 05, 2007 12:51 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Mi szerencsére nem dohányzunk, de tavaly a barátainkkal voltunk, akik viszont igen. Innen tudom, hogy cigarettából nem volt nagy választék, és olyan márkákat láttam inkább, amit itthon nem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Hardcandy
Csatlakozott: 2007.05.28. Hétfő 6:22 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Vas. Júl. 08, 2007 11:26 am Hozzászólás témája: |
|
|
Mi tegnap jöttünk haza Horvátországból, ahol sok egzotikus ország után - kicsit félve- először jártunk, de nem utoljára!
Plitvice gyönyörű, szerintem nem elég egy nap arra, hogy kellőképpen kiélvezd azt a sok szépséget, amit látsz, persze a terület bejárásához elég egy nap, de az nem az igazi.
Ha ott szálltok meg a tavak közelében, szerintem legalább 2 napot szánjatok rá, 110 kuna naponta, szerintem vezetés nem kell, mi nagyon élveztük, pedig pici kutyussal voltunk, akit a pallók miatt sokszor vinni kellett, de alig várom, hogy újra láthassam!
Majd teszek fel képeket...
Az utak jó minőségűek, jól kitáblázottak, nem lehet eltévedni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gerlaj
|
Elküldve: Vas. Júl. 08, 2007 6:07 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Végül is melyik úton mentetek Zadarból? _________________ gerlaj |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
iluska
|
Elküldve: Vas. Júl. 08, 2007 8:06 pm Hozzászólás témája: autó nélkül |
|
|
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy hogyan lehet a plitvicei tavakhoz eljutni AUTÓ NÉLKÜL? Tehát vonattal vagy busszal?
Köszi...[/b] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gerlaj
|
Elküldve: Vas. Júl. 08, 2007 8:36 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Busszal. De nem ártana tudni, honnan indulsz? _________________ gerlaj |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Hardcandy
Csatlakozott: 2007.05.28. Hétfő 6:22 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Hétf. Júl. 09, 2007 5:08 am Hozzászólás témája: |
|
|
| gerlaj írta: | | Végül is melyik úton mentetek Zadarból? |
Az 1-es főúton mentünk, megérte, mert így a tájban is tudtunk gyönyörködni, két óra alatt értünk oda a zatoni üdülőtelepről. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Különleges ajánlatok! -
60 magánszállás Plitvicén -
Villák az Adrián - 8000 magánszállás -
Több napos túrák Horvátországban!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|