|
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
 |
|
|
Kérjük, ajánlja ezt az oldalt ismerősének! |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gy.I.K. Keresés Taglista Csoportok
Regisztráció
Profil Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Belépés
Plitvice - kérdések, válaszok, tapasztalatok, élmények...
Ugrás a köv. oldalra: Előző 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Következő
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
ferfer40
|
Elküldve: Szomb. Jún. 24, 2006 7:21 pm Hozzászólás témája: plitvice |
|
|
Július 8-án remélhetőleg én is 1 napot a tavaknál töltök. Nem tudom kunát vagy eurót érdemesebb vinni és mennyit? köcke |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pálmafa

Csatlakozott: 2006.04.06. Csütörtök 13:23 Hozzászólások: 203 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: Vas. Jún. 25, 2006 12:08 pm Hozzászólás témája: Re: plitvice |
|
|
| ferfer40 írta: | Július 8-án remélhetőleg én is 1 napot a tavaknál töltök. Nem tudom kunát vagy eurót érdemesebb vinni és mennyit? köcke |
A belépőt kunában kell fizetni. Bent pedig már nem kell költeni, esetleg a büfében szintén kunát. Tehát ha csak 1 napra mész, akkor euro nem kell. (egyébként is csak inkább magánszállás fizetésére kellene) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocsokmalac

|
Elküldve: Vas. Jún. 25, 2006 7:53 pm Hozzászólás témája: Plitvice |
|
|
Igen, én is úgy olvastam, hogy a belépőt azt kunában fizeted. A szállásokon meg vegyes, én megkérdeztem a mienket, kunában és euroban is fizethető. Szerintem ha kunát viszel, azzal mindenhol tudsz fizetni.
Autópályán vagy főúton mentek?  _________________ mocsokmalac |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ferfer40
|
Elküldve: Hétf. Jún. 26, 2006 5:54 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Úgy tudom, hogy autópályán(nem biztos) egy kisbusszal zalából.Reggel megyünk és este már jövünk is haza.Üdv. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocsokmalac

|
Elküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 11:13 am Hozzászólás témája: Re: Utazás Horvátországba...Plitvice |
|
|
"Szia!
Én már jártam ebben a panzióban, neten foglaltam és teljesen korrektek voltak. A szobák is rendben voltak. Németül jobban értettek, mint angolul. A tavak előtt kb. 6 kilométerre balra kell lefordulni, nem sokat kell menni bal oldalon lesz a panzió. Kultúrált hely."
Igazából mi a település neve? Mert Dreznik Gradot írnak, de a honlapon lévő térképen homályos a név, amire mutat a nyíl. Nem tudod mi az?
Köszi! És mégegyszer bocsi a múltkori tévesztésért. _________________ mocsokmalac |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
p.g.m.
Csatlakozott: 2006.05.20. Szombat 12:35 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: TAHI
|
Elküldve: Pént. Jún. 30, 2006 10:13 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Semmi gond. Igen, Dreznik Grad a település neve, az utca: Irinovac 149., balra kell fordulni Grabovac után és bal oldalon lesz, kék zsindelytetős a ház, meg fogod ismerni. E-mail: ivica.turkalj@ka.htnet.hr |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocsokmalac

|
Elküldve: Pént. Jún. 30, 2006 8:17 pm Hozzászólás témája: Plitvice |
|
|
| p.g.m. írta: | | Semmi gond. Igen, Dreznik Grad a település neve, az utca: Irinovac 149., balra kell fordulni Grabovac után és bal oldalon lesz, kék zsindelytetős a ház, meg fogod ismerni. E-mail: ivica.turkalj@ka.htnet.hr |
Szia p.g.m. Köszi a gyors választ. Tudnál abban segíteni, hogy 1 éves babával hogyan a legcélszerűbb bejárni a tavakat? Szerinted se járható babakocsival? Azt be se vigyük?
Hány óra volt az út Plitvicéig és honnan?
Boszniának mentetk vagy jöttetek már?
Továbbá: ettetek valami jó kaját ott a panzióban?  _________________ mocsokmalac |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
p.g.m.
Csatlakozott: 2006.05.20. Szombat 12:35 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: TAHI
|
Elküldve: Pént. Jún. 30, 2006 9:42 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Hát a babakocsit szerintem is felejtsétek el, de remek eszköz a kenguru, amiben kényelmesen elfér a baba és a kezed is szabadon marad. Ha elfáradtok vele, sok helyen vannak pihenőpadok, a kishajó végállomásánál étterem és büfék is, helyi sajtot, mindenféle sütit, fügét áruló nénikék is kis asztalokon árulják a portékát. Bár vannak kényelmes sétáló utak is, de több helyen magasra kell mászni lépcsőkön, máshol meg épp ellenkezőleg lefelé kell lépcsőzni. A deszkapallókon sem lehet tolni a babakocsit, mert a baba lenyeli a cumit. Mi csak reggeliztünk a panzióban, de nem azért, mert nem lehetett vacsizni vagy nem volt jó a kaja, hanem, mert a kedvencünk a nyársonsült malac, bárány. Mindig ilyet választottunk, nyárson sütik az út mellett grillen, isteni!
Mi Pest felől mentünk, Letenyétől 3-4 óra, sok a traffipax, vigyázni kell. Ja és Slunjban feltétlen álljatok meg körülnézni, malmok vannak a vízeséseken, észbontó! Sok-sok képem van a képtáramban, ha érdekel! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
p.g.m.
|
Elküldve: Pént. Jún. 30, 2006 9:54 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Először, amikor ott jártunk, hazafelé jöttünk Zadarból, a négy órás túrát csináltuk meg, arra volt elég, hogy lássuk vissza kell még jönni, Következőre Vodicébe menet álltunk meg, a kis túrára, kb. 3 óra volt, és akkor eldöntöttem, hogy egész napra is kell jönnünk. Tavaly ősszel hétvégére mentünk csak ide, keresztül-kasul bejártuk, fantasztikus volt. A panzióba igazából csak fürödni, aludni estünk be, szó szerint, addigra mindenki kidőlt. Fontos a kényelmes, strapabíró váltó cipő! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
p.g.m.
|
Elküldve: Pént. Jún. 30, 2006 10:06 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Lemaradtak a képek, itt van néhány, jól látszik, hogy babakocsi ide nem jó:
A többi kép: kep.tar.hu/pgmaria Crotia címszó alatt, több is van! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pálmafa

Csatlakozott: 2006.04.06. Csütörtök 13:23 Hozzászólások: 203 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: Szomb. Júl. 01, 2006 5:49 pm Hozzászólás témája: |
|
|
p.g.m.!
Ez a malac már jobban megsült, mint a te birkáid.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocsokmalac

|
Elküldve: Szomb. Júl. 01, 2006 8:07 pm Hozzászólás témája: Plitvice |
|
|
| p.g.m. írta: | Lemaradtak a képek, itt van néhány, jól látszik, hogy babakocsi ide nem jó:
A többi kép: kep.tar.hu/pgmaria Crotia címszó alatt, több is van! |
Köszi a sok kiegészítést!
Hát igazad van. A képeiden jól látszik, hogy babakocsi nélkül fogunk bemenni. Különben nagyon klasszak a képek! A tankok hol voltak? Slunj tényleg szép. Sok szép emléketek lehet.
Még egyet: láttam voltatok Trogirban. Autópályán mentetek kizárólag, vagy főúton is. Milyenek az utak?
 _________________ mocsokmalac |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
p.g.m.
|
Elküldve: Hétf. Júl. 03, 2006 3:31 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
A tankok Karlovacnál vannak, ha odafelé álltok meg, akkor az út mellett jobb oldalon lesz, ingyenes a nézelődés, nekem nagyobbacska gyerekeim vannak, amikor először néztük meg - ez kb. öt éve volt - döbbenettel álltak a romok előtt. Azóta minden évben egyszer megállunk körülnézni - és nagyon jó látni, hogy mennyire újítgatják a szétlőtt házakat.
Slunjba egyszer kora délelőtt érkeztünk, sétáltunk a házak között és az egyik nénike épp akkor vette ki a kemencéből a kukoricakenyeret, természetesen kaptunk belőle. Gyönyörű kis muskátlis házikók, kedves emberek, érdemes 1-2 óra pihenőt tartani itt.
Trogírba a régi üton mentünk a sült malacok miatt, tudniillik, autópálya mellett nem sütik és különben is, így többet látni a falukból, emberekből. Mindig megállunk a sajtot áruló nénikéknél, melyik sajtot miből csinálják, árulnak fügebort is, azt is érdemes megkostólni, és már jópár helyen ettünk sült bárányt, malacot, isteni ( a legeslegjobb báránysültet Ozor szigetén ettünk, de nagy kedvelői vagyunk a tengeri kütyüknek is, azt éppen Trogírban ettük a legjobbat ) Igazából Okrug Gornjiban volt az apartmanunk, innen mentünk ide-oda. Visszafelé már autópályán jöttünk. Az utakkal nincs semmi gond, kiválóak, igaz néhány helyen olyan meredek, hogy át kellett ülnöm a másik oldalra, mert félő volt, hogy kidobom a taccsot.
Pálmafának:
Gyönyörű! Már ránézésre is össefut a számban a nyál, főleg, hogy idén még nem is kóstoltuk! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pálmafa

|
Elküldve: Hétf. Júl. 03, 2006 6:10 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt az "állatot" sajnos mi sem kóstoltuk meg.
Egyszer voltunk lagziban Horvátországban, ott volt sült malac és bárány. Az annyira finom volt, hogy olyat még nem ettünk. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
p.g.m.
|
Elküldve: Hétf. Júl. 03, 2006 9:31 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Pálmafa!
Csakhogy a hazaiakat is dicsérjem, hazafelé jövet mindig megállunk Nagykanizsánál, az István fogadóban, - a magyar vendéglátás egyik kiváló képviselője - tavaly már müködött a nyársonsütőjük, épp egy malac forgott rajta. Jó szívvel ajánlom őket, még sosem csalódtunk bennük.
  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Különleges ajánlatok! -
60 magánszállás Plitvicén -
Villák az Adrián - 8000 magánszállás -
Több napos túrák Horvátországban!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|