-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tartalomjegyzék

Kérjük, ajánlja ezt az oldalt ismerősének!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Plitvice - kérdések, válaszok, tapasztalatok, élmények...
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő

Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Utazás Horvátországba... EGYÉB UTICÉLOK (2006-2008)
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ferfer40

HozzászólásElküldve: Szomb. Jún. 24, 2006 7:21 pm    Hozzászólás témája: plitvice Hozzászólás az előzmény idézésével

Július 8-án remélhetőleg én is 1 napot a tavaknál töltök. Nem tudom kunát vagy eurót érdemesebb vinni és mennyit? Rolling Eyes köcke
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pálmafa

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 25, 2006 12:08 pm    Hozzászólás témája: Re: plitvice Hozzászólás az előzmény idézésével

ferfer40 írta:
Július 8-án remélhetőleg én is 1 napot a tavaknál töltök. Nem tudom kunát vagy eurót érdemesebb vinni és mennyit? Rolling Eyes köcke

A belépőt kunában kell fizetni. Bent pedig már nem kell költeni, esetleg a büfében szintén kunát. Tehát ha csak 1 napra mész, akkor euro nem kell. (egyébként is csak inkább magánszállás fizetésére kellene)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
mocsokmalac

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 25, 2006 7:53 pm    Hozzászólás témája: Plitvice Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, én is úgy olvastam, hogy a belépőt azt kunában fizeted. A szállásokon meg vegyes, én megkérdeztem a mienket, kunában és euroban is fizethető. Szerintem ha kunát viszel, azzal mindenhol tudsz fizetni.
Autópályán vagy főúton mentek? Question
ferfer40

HozzászólásElküldve: Hétf. Jún. 26, 2006 5:54 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Úgy tudom, hogy autópályán(nem biztos) egy kisbusszal zalából.Reggel megyünk és este már jövünk is haza.Üdv.
Vissza az elejére
mocsokmalac

HozzászólásElküldve: Kedd. Jún. 27, 2006 11:13 am    Hozzászólás témája: Re: Utazás Horvátországba...Plitvice Hozzászólás az előzmény idézésével

"Szia!

Én már jártam ebben a panzióban, neten foglaltam és teljesen korrektek voltak. A szobák is rendben voltak. Németül jobban értettek, mint angolul. A tavak előtt kb. 6 kilométerre balra kell lefordulni, nem sokat kell menni bal oldalon lesz a panzió. Kultúrált hely."

Igazából mi a település neve? Mert Dreznik Gradot írnak, de a honlapon lévő térképen homályos a név, amire mutat a nyíl. Nem tudod mi az?

Köszi! És mégegyszer bocsi a múltkori tévesztésért.
p.g.m.

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 30, 2006 10:13 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Semmi gond. Igen, Dreznik Grad a település neve, az utca: Irinovac 149., balra kell fordulni Grabovac után és bal oldalon lesz, kék zsindelytetős a ház, meg fogod ismerni. E-mail: ivica.turkalj@ka.htnet.hr
Vissza az elejére
mocsokmalac

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 30, 2006 8:17 pm    Hozzászólás témája: Plitvice Hozzászólás az előzmény idézésével

p.g.m. írta:
Semmi gond. Igen, Dreznik Grad a település neve, az utca: Irinovac 149., balra kell fordulni Grabovac után és bal oldalon lesz, kék zsindelytetős a ház, meg fogod ismerni. E-mail: ivica.turkalj@ka.htnet.hr

Szia p.g.m. Köszi a gyors választ. Tudnál abban segíteni, hogy 1 éves babával hogyan a legcélszerűbb bejárni a tavakat? Szerinted se járható babakocsival? Azt be se vigyük? Question

Hány óra volt az út Plitvicéig és honnan? Question

Boszniának mentetk vagy jöttetek már? Question

Továbbá: ettetek valami jó kaját ott a panzióban? Question
p.g.m.

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 30, 2006 9:42 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Hát a babakocsit szerintem is felejtsétek el, de remek eszköz a kenguru, amiben kényelmesen elfér a baba és a kezed is szabadon marad. Ha elfáradtok vele, sok helyen vannak pihenőpadok, a kishajó végállomásánál étterem és büfék is, helyi sajtot, mindenféle sütit, fügét áruló nénikék is kis asztalokon árulják a portékát. Bár vannak kényelmes sétáló utak is, de több helyen magasra kell mászni lépcsőkön, máshol meg épp ellenkezőleg lefelé kell lépcsőzni. A deszkapallókon sem lehet tolni a babakocsit, mert a baba lenyeli a cumit. Mi csak reggeliztünk a panzióban, de nem azért, mert nem lehetett vacsizni vagy nem volt jó a kaja, hanem, mert a kedvencünk a nyársonsült malac, bárány. Mindig ilyet választottunk, nyárson sütik az út mellett grillen, isteni!

Mi Pest felől mentünk, Letenyétől 3-4 óra, sok a traffipax, vigyázni kell. Ja és Slunjban feltétlen álljatok meg körülnézni, malmok vannak a vízeséseken, észbontó! Sok-sok képem van a képtáramban, ha érdekel!
Vissza az elejére
p.g.m.

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 30, 2006 9:54 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Először, amikor ott jártunk, hazafelé jöttünk Zadarból, a négy órás túrát csináltuk meg, arra volt elég, hogy lássuk vissza kell még jönni, Következőre Vodicébe menet álltunk meg, a kis túrára, kb. 3 óra volt, és akkor eldöntöttem, hogy egész napra is kell jönnünk. Tavaly ősszel hétvégére mentünk csak ide, keresztül-kasul bejártuk, fantasztikus volt. A panzióba igazából csak fürödni, aludni estünk be, szó szerint, addigra mindenki kidőlt. Fontos a kényelmes, strapabíró váltó cipő!
Vissza az elejére
p.g.m.

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 30, 2006 10:06 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lemaradtak a képek, itt van néhány, jól látszik, hogy babakocsi ide nem jó:

A többi kép: kep.tar.hu/pgmaria Crotia címszó alatt, több is van!
Vissza az elejére
pálmafa

HozzászólásElküldve: Szomb. Júl. 01, 2006 5:49 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

p.g.m.!
Ez a malac már jobban megsült, mint a te birkáid. Laughing
Vissza az elejére
mocsokmalac

HozzászólásElküldve: Szomb. Júl. 01, 2006 8:07 pm    Hozzászólás témája: Plitvice Hozzászólás az előzmény idézésével

p.g.m. írta:
Lemaradtak a képek, itt van néhány, jól látszik, hogy babakocsi ide nem jó:
A többi kép: kep.tar.hu/pgmaria Crotia címszó alatt, több is van!

Köszi a sok kiegészítést! Laughing
Hát igazad van. A képeiden jól látszik, hogy babakocsi nélkül fogunk bemenni. Különben nagyon klasszak a képek! A tankok hol voltak? Slunj tényleg szép. Sok szép emléketek lehet.
Még egyet: láttam voltatok Trogirban. Autópályán mentetek kizárólag, vagy főúton is. Milyenek az utak?
Question
p.g.m.

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 03, 2006 3:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!
A tankok Karlovacnál vannak, ha odafelé álltok meg, akkor az út mellett jobb oldalon lesz, ingyenes a nézelődés, nekem nagyobbacska gyerekeim vannak, amikor először néztük meg - ez kb. öt éve volt - döbbenettel álltak a romok előtt. Azóta minden évben egyszer megállunk körülnézni - és nagyon jó látni, hogy mennyire újítgatják a szétlőtt házakat.
Slunjba egyszer kora délelőtt érkeztünk, sétáltunk a házak között és az egyik nénike épp akkor vette ki a kemencéből a kukoricakenyeret, természetesen kaptunk belőle. Gyönyörű kis muskátlis házikók, kedves emberek, érdemes 1-2 óra pihenőt tartani itt.
Trogírba a régi üton mentünk a sült malacok miatt, tudniillik, autópálya mellett nem sütik és különben is, így többet látni a falukból, emberekből. Mindig megállunk a sajtot áruló nénikéknél, melyik sajtot miből csinálják, árulnak fügebort is, azt is érdemes megkostólni, és már jópár helyen ettünk sült bárányt, malacot, isteni ( a legeslegjobb báránysültet Ozor szigetén ettünk, de nagy kedvelői vagyunk a tengeri kütyüknek is, azt éppen Trogírban ettük a legjobbat ) Igazából Okrug Gornjiban volt az apartmanunk, innen mentünk ide-oda. Visszafelé már autópályán jöttünk. Az utakkal nincs semmi gond, kiválóak, igaz néhány helyen olyan meredek, hogy át kellett ülnöm a másik oldalra, mert félő volt, hogy kidobom a taccsot.

Pálmafának:

Gyönyörű! Már ránézésre is össefut a számban a nyál, főleg, hogy idén még nem is kóstoltuk!
Vissza az elejére
pálmafa

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 03, 2006 6:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt az "állatot" sajnos mi sem kóstoltuk meg.
Egyszer voltunk lagziban Horvátországban, ott volt sült malac és bárány. Az annyira finom volt, hogy olyat még nem ettünk.
Vissza az elejére
p.g.m.

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 03, 2006 9:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Pálmafa!
Csakhogy a hazaiakat is dicsérjem, hazafelé jövet mindig megállunk Nagykanizsánál, az István fogadóban, - a magyar vendéglátás egyik kiváló képviselője - tavaly már müködött a nyársonsütőjük, épp egy malac forgott rajta. Jó szívvel ajánlom őket, még sosem csalódtunk bennük.

Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Utazás Horvátországba... EGYÉB UTICÉLOK (2006-2008) Időzóna: (GMT 0)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő
3 / 9 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Különleges ajánlatok!       -      60 magánszállás Plitvicén      -      Villák az Adrián      -     8000 magánszállás      -     Több napos túrák Horvátországban!!   

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Display Pagerank
websas.hu